Mokkataart

Afgelopen zaterdag was mijn vriend jarig en ik vind het altijd heel leuk om een mooie taart te maken als iemand jarig is. Ik maakte altijd taarten met marsepein er omheen, maar deze was ik een beetje zat aan het worden. Mijn vriend zei dat hij mokkataart altijd erg lekker vind dus heb ik mij eraan gewaagd om deze te maken. Op internet vond ik dit geweldige recept inclusief filmpje. En daar ben ik mee aan de slag gegaan. Omdat ik zelf allergisch voor lactose ben maak ik altijd koekjes en taarten zelf en de mokkataart die ik heb gemaakt is dan ook geheel lactose vrij. De melk heb ik vervangen door lactose vrije melk van Campina en de boter door plantaardige Wajang boter. Helaas was het erg warm en hebben wij geen patisserie keuken, waardoor de rolletjes chocola bij het aanraken al begonnen te smelten. Deze heb ik er maar heel snel in gestoken, wat de taart een beetje rommelig maakt. Maar toch is hij ontzettend goed gelukt en de mokka was een echte créme geworden. Het recept is dus zeker voor herhaling vatbaar en zit er ook over te denken om alleen de bakkersroom nog eens te maken voor lactose vrije pudding broodjes :)


Reacties

  1. jammie, die ziet er lekker uit.
    Ik moet ook lactosevrij eten, leuk recept dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, die ziet er heel professioneel en ook heel smakelijk uit.
    Je kan 'm proberen na te maken met Fimo :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heeeey Lisa!!!
    Van harte gefeliciteerd met je hubby! wat heb je toch een lekkere taart gemaakt! hij ziet er super goed uit enne ik vind hem er niet rommelig uit zien hoor..
    Liefs,
    Kimmie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts